Valu kuunarnukis ja punetus nahal. Miks küünarnukk võib paisuda

Pärast tervendavat vanni kantakse käele soe kompress. Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva.

Epikondüliidi põhjused on tavaliselt professionaalsed: küünarnuki ülekoormus, sagedased traumad, korduvad liigutused. Põhjalikumalt küünarliigese epikondüliidist.

Valu kuunarnukis ja punetus nahal Kurjaar ja valulikud liigesed

Tavaliselt seotud korduvate mikrotraumadega, kuid võib tekkida mingi süsteemse haiguse tulemusena podagra, reumatoidartriit vms. Seetõttu tuleb murrukahtluse korral teostada röntgeniuuringud. Valuaistingu tekkimine küünarnukis sõltub sellest, kui palju sidemeid ja kui tugevalt on ülevenitatud. Seejuures tekib valu küünarnukis rahuasendis, painutamisel ja sirutamisel.

Juuksed on takused, murduvad kergesti, aeglustub juuste kasv ja kulmukarvad langevad külgedelt välja. Küüned on õhukesed, murdunud, esinevad piki — ja ristivaod ning aeglustub küünekasv. Kollagenoosid e. Piirdunud vormi korral on peiteperiood kaks kuni neli aastat. Nahalööve tekib peanahale, kõrvadele, ninale, põsesarnadele, vahel ka kaela külgedele, käeseljale, jalapöiale või tuharatele.

Nahale tekivad punetavad ketendavad laigud, ketud on sarvestunud jätketega tihedalt kinnitunud allasuvatele folliiklitele. Küünarvartele ja kätele võivad tekkida sõlmed. Sageli jääb alles kõhetunud ala, mille ümber on punetav ääris või hüperpigmentatsioon. Seljale võib tekkida üksikuid, keskelt sissetõmbunud sügelevaid sõlmekesi. Näole, kaelale, kõrvadele, käeseljale, rindadele ja jalakülgedele tekivad kapillaaride võrgustikud, mis jätavad punktitaolisi arme. Küüntel esineb liigsarvestumist, murdumist, küüneplaat on pikitriipudega ja sinakspunast värvust.

Haiguse tekkimise aluseks on trauma, krooniline ülekoormus või pidev mehhaaniline surve limapaunale näiteks töö põlvili asendis. Lima eritumine suureneb ja koguneb limapauna. Lisanduda võib ka mikroobidest tingitud infektsioon ehk mädapõletik.

Sümptomid ehk avaldumine Haigus avaldub vastavalt haaratud piirkonnale. Limapauna piirkonda tekib pehme, vetruv väljavõlvumus.

Valu kuunarnukis ja punetus nahal Kuidas ravida liigesevalu puusaliigese

Kui eelnevalt on olnud trauma, siis võib kaasneda valu. Kui lisandub mikroobidest tingitud infektsioon ehk mädapõletik, siis tõuseb palavik ja limapauna kohal nahk hakkab punetama, kuumama ja tekib valu. Sel juhul tuleb kindlasti arsti poole pöörduda. Kahjuks ma ei tea Soome meditsiini süsteemi korraldust. Kirjutan nii nagu Eestis tehakse. Kirjeldatud sümptomite alusel võib küll tegemist olla tromboosiga, eriti just aspektist, et antibiootikum pole 10 p jooksul aidanud.

Sel juhul kui kahtlus on tromboosile, tuleb diagnoosi kinnitamiseks või välistamiseks teha ultraheli doppler jalaveenidest. Meil Eestis võib patsient ise pöörduda EMO-sse erakorraline meditsiini osakond või suunab perearst kiirendatud korras st samal päeval kohe kahtluse tekkides ultraheli doppleri uuringule haigla EMO-sse. Uuringu järel kui kinnitub süvaveenitromboosi diagnoos, alustatakse koheselt verd vedeldava raviga.

Ma arvan, et Soomes saate ka pöörduda mõne haigla EMO-sse, kus tehakse see uuring. Parimaga, dr. Kaljusaar Küsimus nr 83 Tere. Olen aastane.

Ta pani küüslaugukreemi,tema juuksed-kulmud kasvasid topelt asmk.ee-KULMUDE REGROWTH RETSEPT

Eile algas mõõdukas valu parema reie tagaküljel. Valu nagu oli aga ei osanud käega kompides seda kohta leida.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere. Olen 14 aastane neiu. Tegin 26 august väljas tööd ja astusin naela otsa, nüüd on mu jalg paistes.

Hiljem valu liikus rohkem tuhara poole. Täna on valu praktiliselt tervel jalal, eriti annab see tunda põlve tagaküljel 10 cm kõrgemal ja 10 cm allpool. Kuna valu on kaootiline ja mõõdukas, siis kõndida saan. Istudes on selline põletav tunne jalas sees.

Jalatallal on tunda ka kerget surinat. Samuti tunnen istudes nagu kerget närvivalu tuhara all. Infoks veel juurde, et vahel lähevad mul samal jalal alt jala pealt veresooned paiste ja on peale vajutades valusad, enamasti möödub paari päevaga. Kas mul võib olla praegu mingi närvivalu jalal või peaksin siiski selle valuga kuhugi veresoonte arstile pöörduma?

  1. Luumurdude salv
  2. Tagged brokk Comments Off on Dr.
  3. Küünarnuki liigesed valutavad öösel - Lülisammas
  4. Selle haiguse korral on tegemist limapauna seina paksenemisega, suurenenud eritusega ja selle kogunemisega limapauna.
  5. Mida suleta, kui liigese valus
  6. Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile
  7. И Олвин не без грусти решил про себя, что ему никогда и ни с кем не достичь той степени взаимопонимания, которую эти счастливые люди сделали самой основой своего бытия.

Kuna mul isa suri aastaselt kopsu trombooliasse, siis kardan igasugust veresoontega haigusi. Palun pöörduge kas oma perearsti poole, kes suunab õige spetsialisti juurde.

Kui kaebused on süvenenud, võib pöörduda ka Erakorralise meditsiini osakonda lähemasse haiglasse, kus saab siis veenitromboosi diagnostikat teha, seega kas diagnoos välistada või kinnitada ja tõenäoselt ka nõu, kuhu edasi pöörduda.

Parimaga dr.

  • Nagu põlveliigesel, nii on ka küünarliigesel rangelt piiratud liikuvusulatus: ülesirutust takistab küünarluul asuv küünarjätke.
  • Parkinsoni haiguse valu liigestes
  • Probleemid hüppeliigeses ja sääres » Kasulikku lugemist » Eesti Ortoosikeskus
  • Sisehaigused ja nahareaktsioonid - Vitaclinika

Kaljusaar Küsimus nr 82 Tere! Pöördun uuesti murega teie poole. Terve rasedusaeg ja 6 nädalat pärast sünnitamist kästi mul Marevan tablettide asemel süstida Clexanet. Aga kuidas ma süstidelt uuesti üle tablettidele hakkan minema? Kahjuks pean ennast jälle kordama ja paluma pöörduda arsti vastuvõtule, kes Teile tromboosi ravimid määras. See on arsti ülesanne ja vajab enam teadmisi kui patsient oma ravimitest ja haigustest teab. Lisaks vajab otsustamist kaua Te seda ravi üldse vajate, sest Teie tromboositeema on jäänud mulle kogu aeg veidi segaseks ja otsuste tegemisel on vaja läbi vaadata kogu Teie senised haigulood ja seejärel saab teha objektiivse otsuse, aga läbi interneti ei ole see võimalik.

Kaljusaar Küsimus nr 81 Tere. Olen 23 aastane naine. Hakkasin paar päeva tagasi trenni tegema mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele. Olen teinud seda trenni ka kunagi enne aga peale seda korda läksid jalad natuke paiste.

Kõndida ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles. Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis Valu kuunarnukis ja punetus nahal saa muus asi olla. Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks. Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte. Samuti võtan rasestumisvastaseid pille. Tromboosi korral on tavapäraselt turse ja lisaks valu ühes jalas, seega Teil tromboosi ei kahtlusta. Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega.

Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka. Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite.

Tõenäoselt see pole haiguslik, aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri.

Kaljusaar Küsimus nr 79 Tere! Kuidas ma tean, et mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk? Olen aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen? Raseduse ajal on kõigil naistel kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta.

Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, siis seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt. Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist.

Valu kuunarnukis ja punetus nahal Folk oiguskaitsevahendite kate liigeste haigused

Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Haigus võib korduda. Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga. Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 23 aastane noor naine. Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid Kasi liigend seda ei muutnud miski. Jäin rasedaks. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud. Kas tuleks pöörduda arsti juurde?

Mis see olla võiks?

Arstide nõuanded, tervisetestid ja -teenused.

Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8. Muid soodumusi ei tea olevat.

  • Artriidiga ilmneb kahjustatud liigese jäikus ja turse.
  • Solvestab kuunarvarre haiget
  • Bursiit - asmk.ee
  • probleemne küünarnukk | Reumatoloogia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - asmk.ee

Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas. Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles midagi muutma. Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga? Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega. On siin mingeid vastunäidustusi?

Ette tänades. Teie kirjast saan aru, et tegemist on värske süvaveenitromboosiga. Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul. Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda.

Liigeste deformatsioon. Võimetus valu peatada valuvaigistitega.

Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere.

Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud. Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha.

Haigused ja seisundid

Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud. Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal.

Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi.

Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin Valu kuunarnukis ja punetus nahal poole pöördunud.

Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere.

Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud.

Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne.

Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki.

Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid.

Küünarliigese valu

Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta.

Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki.

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja?

Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita.

Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil.

Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see Valu kuunarnukis ja punetus nahal lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast.

Sisehaigused ja nahareaktsioonid

Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR Vaike jala liigesed haiget, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot.

INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline.

Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata.

Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu.

Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Valu kuunarnukis ja punetus nahal puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia.

Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa.

Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Valu kuunarnukis ja punetus nahal Top valu ja olad

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema.