Pusiv jala turse

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Veritsuste ja traumade korral aktiveerub hüübesüsteem aga nõnda, et tekib verejooksu peatav tromb.

Aneemia ei ole tromboosiprobleem.

Turse | Haiguste ABC - asmk.ee

Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid.

Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad. Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus.

Pusiv jala turse

Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde?

Vasaku jala turse põhjused põlvest jalatallani ja ravimeetodid

Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja.

Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte.

Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil.

Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan Pusiv jala turse. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil.

Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma.

Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere. Olen 14 aastane neiu. Tegin 26 august väljas tööd ja astusin naela otsa, nüüd on mu jalg paistes.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest.

Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust Pusiv jala turse ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata.

Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani.

VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia.

  • Vasaku jala turse põhjused põlvest jalatallani ja ravimeetodid - Melanoom
  • Lümfiteraapia | Lümfiteraapia ja Taastusravi Kliinik (Madara 29, Tallinn)
  • Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile
  • Kuidas eemaldada valu kate liigestes
  • Veenitromboosist annavad märku jala kiire tursumine ja valu - Eesti Päevaleht
  • Valgeliigese liigeste ravi
  • Kompressid jalgade turseks Milliseid kompresse saab kasutada jalgade tursete raviks?
  • Samas kroonilise venoosse haavandi puhul soovitatakse kasutada kompressioonravi survetugevusega vähemalt 40 mmHg hüppeliigese tasandil III kompressioonikasset aidata kaasa haavandi paranemisele.

Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea.

Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile Pusiv jala turse verd küll anda.

Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub?

Esmaabi trauma korral - Südameapteek

Kas rasestumine Pusiv jala turse veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil.

Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene.

Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul.

Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega.

Kasutan Marevani.

Pusiv jala turse

Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita.

Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu.

Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid.

Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega.

Pusiv jala turse peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline?

Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise.

Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta?

Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, Pusiv jala turse. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või Parempoolne ola maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Pusiv jala turse

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem.

Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist!

Jala veenilaiendite ja kroonilise venoosse puudulikkuse patsiendijuhend - Ravijuhend

Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või kahjustab jala liiget allapoole. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu.

Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida.

Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi Pusiv jala turse Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima.

  • Osta glukoosamiini kondroitiini hind
  • Keskmine fingelli sorme poletik
  • Põhja-Eesti regionaalhaigla sisehaiguste arsti dr Katrin Nõukase sõnul on haiguse diagnoosimise võimalused head.
  • Jalg paistes?

Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla?

Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool.

Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega.

Veenitromboosist annavad märku jala kiire tursumine ja valu

Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli.

Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida.

Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja.

Lisaks peaks teadma teie Pusiv jala turse ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille.

Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste.

Viral, dasar buat jala udang/ikan. Part 2

Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Pusiv jala turse on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend.

See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks?

Lisainfoks, Pusiv jala turse ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi. Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres.

Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring. Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes.

Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste Uhikute depressioon ja haigused Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet.

Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne. Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma? Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend.

Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda.

Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte.

Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata.

Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Pusiv jala turse Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud?

Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt. Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi.

Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Selle esinemise põhjused: Venoosse vere väljavoolu rikkumise tõttu moodustub vasaku jala ödeem, mis järk-järgult levib alajäsemes kõrgemale. Aja jooksul ilmneb probleem paremal jalal. Patoloogiaga kaasneb venoosse võrgu väljaulatuvus naha all ja seda võib komplitseerida põletikuline protsess. Mida varem professionaalne ravi algab, seda suurem on selle edu.

Veenilaiendite veenide ravimeetmed sõltuvad protsessi tõsidusest. Kui turse on halvasti väljendunud ja veenid on praktiliselt nähtamatud, siis on inimesel ette nähtud tõmmata sukad, mis hoiab ära vedeliku kogunemise jalu. Täpsematel juhtudel tehakse kirurgilisi sekkumisi, mis ei taga alajäseme tursest täielikku leevendust. Turse vigastuste tõttu Vasaku jala turse tavaline põhjus on traumaatiline vigastus.

Vigastused lokaliseeritakse tavaliselt pahkluus, kuid ka jalg ise võib olla kahjustatud. Peamised kahju tüübid: Kõigi nende tingimustega kaasneb patoloogia teke. Mõnda neist iseloomustab ka tugev valu. Pehmete kudede rebendiga algab veritsus ja veresoonte rebendiga, kuid säilitades naha terviklikkuse, ilmneb hematoom.

Jala turse võib püsida pikka aega, eriti piisava ravi puudumisel. Vasaku jala ödeemi ravis tuleb jalgadel juhinduda kahjustuse tüübist ja selle tõsidusest. Turse ja valu leevendamiseks sobivad jääkompressid. Teraapiat peaksid läbi viima traumakirurgid.

Patsiendi osakonda viimisel fikseeritakse jalg nii palju kui võimalik. Kui see on patoloogiliselt ümberpööratud, siis on keelatud iseseisvalt anda sellele füsioloogiline asend. Turse kaob pärast ravi.

Arst valib kahjustuse asukoha ja tüübi põhjal ühe ravimeetodi konservatiivne või kirurgiline. Lümfedeemi provotseeritud tursed Lümfisoonte korrektne toimimine tagab vedeliku väljavoolu alajäsemete interstitsiaalsest ruumist.

Kui selle süsteemi toimimine on häiritud, on probleeme liigse vedeliku eemaldamisega, mis kutsub esile turse. Kõige sagedamini mõjutatakse esimest jalga ja seejärel teist. Haiguse esinemiseks on vajalik pärilikkuse vormis eelsoodumus. See tähendab, et välised mõjud ei põhjusta turset, kui inimesel pole juba lümfisoonte ebatäiuslikkust. Vasaku jala turse kõige levinumad põhjused on järgmised tegurid: Haiguse algust iseloomustab tursete ilmnemine jalal, mis järk-järgult suureneb ja levib jäseme uutesse struktuuridesse.

Jalg paisub ühtlaselt, mistõttu seda haigust nimetatakse elefantoosiks. Algstaadiumis on probleemiga lihtsam toime tulla, pingutades sidemeid, mis takistavad lümfi kogunemist.

Kuid reeglina diagnoositakse patoloogiat juba kaugelearenenud staadiumis. Patsiendi seisundi leevendamiseks võib teha operatsiooni, mis seisneb vedeliku väljapumpamises. Arst eemaldab ka nahaaluse rasva, millesse on kogunenud lümf. Puhastatakse ka anumad ise. Sellise operatsiooni mõju on lühiajaline ja järk-järgult hakkab haigus uuesti progresseeruma. Nakkusest mõjutatud alajäseme turse Nakkuslikud protsessid, mis põhjustavad jala turset, võib neid olla mitu. Esiteks hõlmab see põletikku, mis ühineb pärast vigastust.

Tüsistuste vältimiseks tuleks haav desinfitseerida. Enne arsti külastamist on aga keelatud jalga siduda, blokeerides hapniku juurdepääsu, eriti kui vigastus toimus tänaval. Vigastatud jala täielik ravi tuleb läbi viia traumatoloogi kabinetis. Mõnikord paisub vasak jalg jalga, kui streptokokid löövad. Seda Pusiv jala turse protsessi nimetatakse erysipelas.

Seda iseloomustab selgete kontuuridega suure punase koha ilmumine. Patsiendid märgivad kahjustatud piirkonna sügelust, punetust ja turset. Mõnel inimesel on valu. Erüsilaatide ravi toimub antibakteriaalsete ainete abil, mida kasutatakse väliselt ja võetakse süsteemselt. Lisaks on võimalik immunomodulaatorite määramine. Ohtlik ja tõsine nakkushaigus on osteomüeliit.

See esineb luukoes ja seda iseloomustab järkjärguline lagunemine. Lüüasaamine võib olla kas ühepoolne või kahepoolne. Põletikulise protsessi käigus laguneb luu ja seda ümbritsevad kõhred. Jalade turse on väljendunud, patsient on mures valu pärast, ka üldine seisund on häiritud.

Ravi koosneb antibakteriaalsete ainete kasutamisest ja kaugelearenenud juhtudel kirurgilistest operatsioonidest.

Diagnoosi iseseisvalt on peaaegu võimatu teha, kuna peate läbima spetsiifilised kontrollimeetodid. Ravi rahvapäraste ravimitega ühepoolse turse korral on peaaegu alati ebapraktiline, seetõttu on probleemist vabanemiseks soovitatav konsulteerida spetsialistiga.

Jäsemete turse ei esine alati patoloogilise protsessi arengu tõttu. Näiteks jala vasaku jala turse põhjus võib olla liigne treenimine, pikaajaline kontsadega kõndimine või ebamugavas asendis istumine. Liigne soola, vedeliku ja alkoholi tarbimine kutsub esile üldise turse. Samuti võivad jalad rasedatel naistel paisuda, eriti termini teisel poolel, kui loode surub vaagna veresoontele. Kõigi nende seisundite korral pole spetsiifiline ravi vajalik. Miks vasakul jalal ilmub turse Enamikul juhtudel paisub vasakpoolne jalg isoleeritult veenide ja nendega seotud haiguste alaväärsuse tõttu.

Pusiv jala turse

Kuid pikka aega ei saa olla ühepoolset kahjustust, seetõttu levib patoloogia piisava ravi puudumisel ka paremasse jalga. Naistel on jalgade ja jalgade turse üldine põhjus veenilaiendid. Haigusel on pärilik eelsoodumus ja seda iseloomustab veenide klapiaparatuuri nõrgenemine ja endoteeli elastsuse vähenemine.

Vasaku jala tugev turse on tingitud asjaolust, et vere piisav väljavool puudub ja toimub stagnatsioon. Veenilaiendite ravi võib Pusiv jala turse konservatiivne või kirurgiline. Kuid haiguse ilmingutest on võimatu igavesti lahti saada. Veenilaiendite puhul on väga oluline õigeaegne diagnoosimine, mille puudumine suurendab komplikatsioonide riski ja operatsiooni määramist. Veel üks turse väljanägemise tegur on lümfisüsteemi kahjustus. Just need anumad vastutavad vedeliku väljavoolu eest interstitsiaalsest ruumist.

Sellisele haigusele nagu lümfedeem, on iseloomulik lümfi stagnatsioon, mis põhjustab jalgade märkimisväärset turset jalast reide. Rasketel juhtudel nimetatakse patoloogiat elevantoosiks. Haiguse ravi on keeruline ja selle täielik kõrvaldamine on võimatu. Jalade turse täiendavad põhjused: Põlveliigese väljaulatuvus. See ilmneb Bakeri tsüsti rebenemise tõttu ja seda iseloomustab asjaolu, et jalg paisub põlvest kuni jalani.

Nahka mõjutav põletik. Põhjustavad ained on streptokokid. Tegeleme ka nii arstide, meditsiinilise personali, teiste lümfiterapeutide kui ka patsiendi ja tema lähedaste koolitamise ja nõustamisega.

Lümfimassaaž on lümfiteraapia lahutamatu osa, kuid seda võib võtta ka eraldi massaažina. Manuaalset lümfimassaaži tehakse käsitsi. Massaaži võtted on õrnad, pumpavad, aeglased ja silitavad. Lümfimassaaž lõdvestab, rahustab, alandab turseid ja vähendab paistetusi, vähendab valu, aitab välja viia kahjulikke aineid sidekoest, kiirendab lümfiringet ja ainevahetust, aitab kaasa vigastuse kiiremale paranemisele.

Lümfimassaaž avaldab toimet vegetatiivsele närvisüsteemile ja toetab stressist vabanemist.